Rólam 2017-02-21T14:14:50+00:00

„Akinek megadatott a képesség az alkotásra,
annak megadatott a képesség a halhatatlanságra.”

Csontváry Kosztka Tivadar

Az alkotásaimat Vivien Holl néven készítem. Ezen az oldalon megszeretném Neked mutatni az alkotásaimat – festményeket, gyöngyöket, más technikákat és hogy hogyan készítem őket. Később fejleszteni szeretném az oldalt, új funkciókat hozzáadva, például tanítás, webshop és megmutatni mások alkotásait.

Mindig is szerettem alkotni, különféle új technikákat kipróbálni. Gyöngyfűzéssel több mint 15 éve foglalkozok. Először csak hobbi volt, de mára sok gyöngyfűző technikát megtanultam: gyöngyszövések, figurák, virágok és különféle ékszerek (pl. peyote) készítését, és több gobelin képet varrtam ki gyönggyel.

Az édesanyám nagyon korán tanította meg, hogy hogyan fűzzek gyöngyöket, még óvodás voltam. Azóta nagyon sok mindent megtanultam a gyöngyfűzésről – karkötők, nyakláncok, figurák, stb. készítését. 2002-ben részt vettem az első 24 órás Gyöngybulin. Ez egy híres rendezvény volt  Gyarmaton – számos magyar rekordunk van és egy Guinness rekordunk is. Részt vettem minden egyes alkalommal egészen 2011-ig. Az évek alatt számos különböző technikát megtanultam, például virágok, fák készítését, peyote technikát, stb. A kedvenc technikám a peyote és a gobelin gyönggyel. Több időre van szükségem, hogy a gobelint gyönggyel elkészítsem, de az eredmény sokkal-sokkal szebb.

Részt vettem Jobb agyféltekés rajztanfolyamon, és a színes technikás tanfolyamon is, de az igazi szenvedélyem évekig a gyöngyfűzés volt. Az édesanyám segített egy győri alapítványnál és gyönyörű alkotásokat látott ott. Megmutatta nekem is. Aztán megkérdeztük az alapítványtól, hogy ki csinálta azokat. Megmondták nekünk és így találkozhattam az alkotóval. 2013. májusában a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Pünkösdfesztiválján találkoztunk. A tanárom neve Beőthy Élő Hajnalka. Az első órám 2013. május 23-án volt. Egész nyáron nála tanultam. Neki köszönhetően a festőtudásom igen rövid idő alatt sokat fejlődött.

2016-ban egy új technikát tanultam meg Katonáné Tóth Judittól, a Paverpol-t. Ez egy textilszobrászati technika, amellyel domborműveket, szobrokat, kis-plasztikát, stb. lehet készíteni.

Ha bármelyik alkotás megtetszett, vagy csak van egy kérdésed, itt megtalálhatod az elérhetőségem.

Jó nézelődést! 🙂

Vivien Holl