Gobelin

Gyöngygobelin

Mi is az a gyöngygobelin? A hagyományos gobelint ismered? Biztos vagyok benne, hogy róla már hallottál. Előrenyomott gobelin alapot varrhatsz ki fonallal. Többféle öltéstípus van, én félkeresztöltéssel varrom a képeimet.

Nos a gyöngygobelin is gobelin, de duplaszálú cérnával, gyöngyfűző tűvel és gyönggyel varrod ki fonal helyett. Több idő kell hozzá, de az eredmény megéri.

Hogyan is jutottam el ide? Édesanyámnak köszönhetően mindig is szerettem alkotni. Kisebb gobelin képekből (10 x 15 cm) többet is kivarrtam, de amikor elkezdtem egy nagyobbat, mindig elfogyott a kedvem. Egyszer az édesanyám kivarrt gyönggyel egy kis képet, nagyon tetszett, de a gobelinvarrás témáját félretettem. Inkább gyöngyöt fűztem.

Gyöngygobelin
Gyöngygobelin - Együtt

Aztán az egyik szülinapomra kaptam egy 21 x 30 cm-es gobelint. Lovasat, mivel imádom a lovakat. És úgy döntöttem, hogy gyönggyel fogom kivarrni. Kiválogattam hozzá a gyöngyöket, s elkezdtem varrni. Ez volt 2007-ben.

A technika nagyon megtetszett, úgyhogy a következő gobelin képeimet is ezzel varrtam. A következő két 21 x 30 cm-es gobelint ajándékba adtam.

2009-ben részt vettem egy pápai gobelin kiállításon, ahol különdíjat kaptam a képeimre. (www.papa-ma.hu)

A negyedik képem már 30 x 40 cm-es volt, ezt kérésre készítettem ajándékba. A címe Halászok. Az ötödik képem újra 21 x 30 cm-es volt, a címe pedig Lassie.

Gyöngygobelin - Halászok
Gyöngygobelin - Alfons Mucha - Tavasz

A hatodik képem egy Alfons Mucha gobelin, a Tavasz. 25 x 65 cm-es, s nagyon sok időbe telt befejezni. A munka folyamatát a weboldalam követni is tudtátok, mivel tettem fel munka közbeni fotókat. Ezzel a képpel 2016-ban szintén részt vettem egy kiállításon Győrben.

Most egy újabb nagyméretű gobelin kezdtem el kivarrni, róla is fogok fázisfotókat feltenni.

Ha megtetszett valamelyik kép, vagy bármi kérdésed van,
az info@vivienholl.com e-mail címen elérhetsz.

További kész gyöngygobelinjeimet és más alkotásaimat itt láthatod: