„Akinek megadatott a képesség az alkotásra, annak megadatott a képesség a halhatatlanságra.”

Csontváry Kosztka Tivadar

Vivien Holl profil kép

Hollenczer Vivien vagyok, de az alkotásaimat Vivien Holl-ként készítem, melyekkel szeretném színesebbé (és vidámabbá) varázsolni az emberek életét… Eredetileg azért kezdtem el blogolni, hogy megmutathassam az alkotásaimat – festményeket, gyöngyöket, más technikákat és hogy hogyan készítem őket. Azóta rengeteg fejlődött az oldalam, például mások alkotásait is megmutatom, van egy webshopom, ahol megvásárolhatod az alkotásaimat, sőt akár alapanyagokat is, s tanfolyamokat is tartok.

Mindig is szerettem alkotni, különféle új technikákat kipróbálni. Gyöngyfűzéssel több mint 15 éve foglalkozok. Először csak hobbi volt, de mára sok gyöngyfűző technikát megtanultam. Az édesanyám nagyon korán tanította meg, hogy hogyan fűzzek gyöngyöt. Azóta nagyon sok mindent megtanultam – karkötők, nyakláncok, figurák, virágok, fák, stb. készítését. 2002-ben részt vettem az első 24 órás Gyöngybulin. Ez egy híres rendezvény volt Gyarmaton – számos magyar rekordunk van és egy Guinness rekordunk is. Részt vettem minden egyes alkalommal egészen 2011-ig. A kedvenc technikám most a peyote és a gyöngygobelin. Peyote-tal ékszereket és képeket készítek, a gyöngygobelinhez pedig bár több időre van szükségem, mint a hagyományoshoz, de az eredmény sokkal-sokkal szebb.

Részt vettem Jobb agyféltekés rajztanfolyamon, és a színes technikás tanfolyamon is Győrben a Karneol Stúdiónál, de az igazi szenvedélyem évekig a gyöngyfűzés volt. 2013-ban megismerkedtem egy győri festővel, Beőthy Élő Hajnalkával, akinél a festőtudásom igen rövid idő alatt sokat fejlődött.

2015-ben otthagytam az egyetemen az építész szakot, s elvégeztem egy Grafikus OKJ képzést Budapesten a TopSchool-ban. Kuttner Ádámtól nagyon sok hasznos tanácsot kaptam mind végig a képzés alatt, s azóta is.

2016-ban egy új technikát tanultam meg Katonáné Tóth Judittól, a Paverpol-t. Ez egy textilszobrászati technika, amellyel domborműveket, szobrokat, kis-plasztikát, stb. lehet készíteni. Készítettem néhány szobrot is azóta, de főleg képeket imádok készíteni. 2017 áprilisában részt vettem egy Paverpol találkozón, ahol Várallai Veronika mutatta meg, hogy hogyan készíti a képeit. Én kicsit rendhagyó alkotást készítettem akkor, mivel az ő stílusa keveredett az én akkori stílusommal. Nagyon örülök, hogy akkor találkoztam vele, s tanított minket.

2018 februárjában pedig Pápán látható volt az első önálló kiállításom, amit remélem még sok fog követni. 😉

Jó nézelődést kívánok az oldalamon! Ha bármi kérdésed van, írj egy üzenet! 😉

Online megjelenések:

2009.

2018.

2019.

2021.

2023.

2024.

Offline megjelenések:

2020.

2023.

Kiállítások:

2018. szeptember

Vásárok:

2023. május 13.

2024.05.12-12.