Alkotni jó! – Mini kiállítás Gyarmaton

Már nagyon sokan alkottak itt Gyarmaton foglalkozásokon (és a környékbeli helyeken is), ezért az jutott eszembe, hogy szerveznék az eddigi alkotóknak egy mini kiálltást. A dolgok gyorsan mozgásba is lendültek, ahogy el kezdtem szervezni a szeptember 23.-ai, kiállítós délutánt.

Készülődés a kiállításra

Az időpont lefoglalása után elkezdtem a korábbi alkotóknak üzenteket írni, hogy minél előbb tudjam a résztvevők létszámát és természetesen, hogy hány alkotásra számíthatok majd. Bevallom meglepődve, de nagy örömmel láttam, hogy mennyien jelezték vissza, hogy jönnének az alkotásaikkal. Bár más helyeken alkotókat is meghívtam, a jelentkezők vagy Gyarmaton alkottak, vagy gyarmatiak voltak, akik másik helyre utaztak alkotni. Mondjuk érthető, hogy messzebbről nem tudtak jönni, hiszen egy mini, 1 órás kiállítás volt a tervekben, s utazással nem egyszerű ezt megoldani azoknak, akik messzebb laknak. De remélem egyszer egy nagyon alkotós kiállításra is lesz lehetőségem, amelyre ők is el tudnak majd jönni.

Miután lejárt a jelentkezési határidő, utána következett a nagy készülődés a kiállításra. Vagyis már előtte is, ugyanis sok kis fa állványt be kellett szereznem, amire az alkotók kitehették a képeiket.

De utána jött a „neheze” – emléklapok és névtáblák készítése. Kitalálás, szerkesztés, nyomtatás, vágás… Ja és a fotón láthatsz kis, színes köröket – ezek egy kis meglepetéshez kellettek, amelyet minden kiállító kapott. 😉 Mit tippelsz, mik készülhettek belőlük?

Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - készülődés

Már kezdett minden szépen összeállni, úgyhogy elkezdtem „megírni” a megnyitó beszédemet, illetve elkezdtem papíron megtervezni az alkotások elrendezését. S úgy nézett ki, hog kevés lesz a hely… Úgyhogy gyorsan leszóltunk és kértünk még egy asztalt csütörtökön. Pénteken gyorsan lementem a terem kulcsáért, s megnéztem újból a termet és az asztalokat. Ami nagyon jól tettem, ugyanis több és másmilyen asztalokra emlékeztem! De szerencsére voltak helyettük más asztalok, amelyek tökéletesen megfeleltek a célnak, sőt még jobb is volt, mert kicsit nagyobbak voltak. (Úgyhogy most megtanulhattam, hogy a helyszínt és az asztalokat mindig ellenőrizni kell, még akkor is, ha voltam már a helyszínen korábban.) Úgyhogy kis újratervezés következett és izgatottan vártam a szombatot.

Már sokkal korábban lementünk, hiszen a kiállítóknak fél 3-tól lehetett hozniuk az alkotásaikat és még be is kellett rendezni a helyszínt. Mire pontosan megérkeztek az első kiállítók, már a kész asztalok várták őket.

Az alkotások szépen gyűltek az asztalokon, s nem sokkal 3 óra előtt megérkezett az utolsó kiállító is. Úgyhogy nem is húztam tovább az időt, s megnyitottam a kiállítást.

A megnyitó

A megnyitót igyekeztem rövidre fogni, de azért megosztottam velük néhány nagyon fontos „statisztikát”, amelyekre büszke vagyok: 😊

  • eddig 5 községben tartottam 24-szer foglalkozást az elmúlt években – ebből 20 saját szervezésű volt, 4 pedig tábor, amibe meghívtak alkotós programot tartani: Gyarmat, Győr, Pápa, Nyúl és Pannonhalma
  • a résztvevők életkora nagyon változatos – a táborokban voltak 4 éves kis gyerkőcök is, de 60+ felett is voltak már nálam alkotni. Általában a témákra inkább általános iskolás gyerekek szoktak jönni, de most már vannak olyan témáim is, amelyek felnőtteknek valók. Már többször jött hozzám alkotni anya-lánya páros, baráti társaság, vagy szülő/nagyszülő aki a gyermekét szerette volna meglepni egy saját készítésű alkotással.
  • kereken 100-an voltak eddig nálam alkotni, ők 134 alkotást készítettek. Igen, sokan dupláztak, tripláztak, sőt 3 kiállító 4 alkotással, 1 kiállító 5 alkotással és egy kis leányzó 6 alkotással jelentkezett a kiállításra. 😉
  • és a mostani kiállításra 19 alkotó 44 alkotással jelentkezett

A rövid beszéd után már csak egy fontos dolog maradt hátra – az emléklapok és a kis meglepetések kiosztása. A kis meglepik, pedig kulcstartók voltak az egyik alkotásuk fotójával. Nagyon jó volt látni az örömet és a meglepetést az arcokon. 🙂

De most már biztosan tűkön ülsz, hogy milyen lehetett a kiállítás, úgyhogy mutatom is a fotókat. Élőben az igaziak, hiszen domborművesek de azért remélem így is tetszeni fognak. A fotókat köszönöm az egyik kiállítónak, Barcza Katalinnak! Az ő fotóit fogom megmutatni, mert nekem szervezőként nem sok időm volt fotózni.

Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - megnyitó
Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - megnyitó

Az alkotások

Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - alkotások
Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - alkotások
Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - alkotások
Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - alkotások
Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - alkotások
Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - alkotások

Egy bónusz alkotás – az egyik saját képemet is elhoztam megmutatni, hogy láthassák a látogatók, hogy mennyi lehetőség van az általam használt technikákban.

Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - alkotásom

És a megnyitó után szabadon lehetett megcsodálni az alkotásokat. 😉

Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - beszélgetések
Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - beszélgetések
Alkotni jó! - Mini kiállítás Gyarmaton - beszélgetések

További fotókat láthattok Szükösdi Tímea Facebook oldalán: Mini kiállítás

Remélem tetszettek a fotók a mini kiállításról. 😉 Ha kedvet kaptál alkotáshoz, akkor két oldalt ajánlanék a figyelmedbe:

  • a Facebook oldalamon mindig megtalálod az éppen következő foglalkozásokat: Események. A következő hetekben fel fognak kerülni a még idei foglalkozások a terveim szerint.
  • ha messze laksz a foglalkozások helyszíneitől, akkor nézd meg a festenivaló alapjaimat, vagy az alkotó csomagokat. A festenivaló alapok listája is bővülni fog hamarosan, úgyhogy érdemes figyelni az oldalt. 😉

Alkotásra fel! 😉 Ha pedig bármi kérdésed van, írj itt egy hozzászólást vagy küldj a Facebook oldalamon egy üzenetet! 😉

Szólj hozzá!