12 hónap – 12 alkotás: 2019. januári alkotások

Máris eltelt egy hónap a 2019-es évből… A „12 hónap – 12 alkotás” kihívásra idén is sokan jelentkeztek – új és régi kihívók egyaránt. 😉 Vajon idén hányan fogják közülük teljesíteni a kihívást? (Remélem mindenki.) De most lássuk az alkotók bemutatkozásait és az idei első alkotásaikat!

Először jöjjenek az új jelentkezők…

JG Soutache

A nevem JG Soutache (Jász Gabriella). Nemrég kezdtem el sujtásékszereket készíteni. Mellette a gyöngyhímzéssel is birkózok, mert mindkét technika elvarázsol.

Sujtás és gyöngyhímzés technikával készült ez a nyaklánc. A neve holdfény.

Jász Gabriella 2019. január

Demeter Adorjáni Györgyi

Demeter Adorjáni Györgyinek hívnak, pont egy éve csöppentem bele a gyöngyök világába. Azóta nagy a szerelem. 😉 Több technikát is elsajátítottam: gyöngyhorgolás (egyenes, ferde, bogyó, gömb), gyöngyhímzés, fűzés (peyote, brick stitck).

Itt van az idei év első alkotása. Egy egyszerű kis gyöngyhorgolt szett peyote fülbevalóval.

Demeter Adorjáni Györgyi 2019. január

Demeter Adorjáni Györgyi 2019. január

És most azok következnek, akik már tavaly (és/vagy tavalyelőtt) is jelentkeztek a kihívásra…

Bakonyvári Ildikó

5 éve kezdtem gyöngyfűzéssel foglalkozni. Eleinte angyalokat, csillagokat, majd virágokat, állatokat fűztem gyöngyből. 3 éve nyugdíjas vagyok. Nyugdíjasként hívtak tanfolyamra, ott kezdtem el ékszereket fűzni, ezt azóta is folytatom.

Az idei első alkotásom egy ékszerszett. Nagyon megtetszett ez a minta, zafírkék, fehér, fekete színekkel fűztem januárra.

Bakonyvári Ildikó 2019. január

Hollenczerné Balogh Ilona

Hollenczerné Balogh Ilona vagyok a Mesés gyöngyök blog írója. A blogomon gyöngyfűzési leírásokkal segítek kezdő gyöngyfűzőknek. A gyöngyfűzés mellett mesét is írok a gyöngycsibékről, melyek már sok kisgyerek kedvencei.

Most egy fekete-fehér medált hoztam, amelynek a készítéséről itt olvashatsz: Fekete? Fehér? Igen? Nem?

Legyen mesés gyöngyéleted!

Hollenczerné Balogh Ilona 2019. január

Hainer Katalin

Hainer Katalin vagyok, Budapesten élek. 2018 évben végig bemutattam az alkotásaimat és szeretném idén is folytatni. Évek folyamán több technikával megismerkedtem és azokat is folyamatosan bemutatom.

A gyöngyfűzéssel egy ismerősöm karkötője láttán kezdtem el foglalkozni már 4 éve. Eleinte tanfolyamra jártam, ahol az alapokat és a technikákat megtanultam. Mostanában az interneten keresem a mintákat. Mellette ismerkedem a papírfonással és a Candy Wrapper technikával is. Régebben szalvéta technikával készítettem képeket, néha még ma is csinálok, és gipszből hűtőmágneseket és alkalmakra pl. karácsonyfa lógókat. A szalvétatechnikát a papírfonásnál is tudom alkalmazni.

Ez az első szettem és ez az első ilyen stílusú fülbevalóm. A nyaklánc, karkötő horgolás a fülbevaló brick fűzéssel készült.

Hainer Katalin 2019. január

Csandli Zsuzsa

Üdv, Csandli Zsuzsa vagyok és ékszer készítéssel foglalkozom. Sok technikát kipróbáltam, és igyekszem a 12 hónap alatt szinte mindegyiket megmutatni.

Gyerekkoromban imádtam rajzolni, ezért képzőművészeti szakközépbe járhattam, szobrász szakra. Ezt követően nem igazán történt semmi alkotás szempontjából, néha egy-egy portré, egy egy illusztráció… Aztán egyre jobban éreztem az alkotás hiányát és elkezdtem mandalákat festeni, de a festés nem igazán az én világom, de azért jól esett. És a YouTube-on nézelődve láttam meg hogy milyen lehetőségek vannak az ékszer készítésben…. (mármint alkotás szempontjából). Párom kereste nekem az oktató videókat, leírásokat, én pedig belekezdtem. Ez már jó 5-6 éve volt…

Ez az ékszer nehezen készült el, a memória drót nem akart mindig engedelmeskedni. Nem a legszebb, de az enyém. Itt tudsz egy kis videót is megtekinteni róla: Craw, Swarovski, Toho.

Csandli Zsuzsa 2019. január

Ádám Anita

Ádám Anita vagyok, kicsit több, mint 6 éve készítek drótékszereket. Mivel nem tudtam eljutni tanfolyamra mindent itthon tanultam az internetről, vagy magamtól jöttem rá. Még nem érzem magam profinak, sok a tanulni valóm, de minden pillanatát élvezem, és az elkészített ékszerek rengetek sikerélményt nyújtanak.

Ezt a kis medált szeretném most megmutatni… egy kis csiszolt üveget foglaltam be. 🙂

Ádám Anita 2019. január

És legvégül a saját alkotásomat szeretném megmutatni Nektek. (Remélem bemutatkoznom nem kell, de ha mégis akkor a Rólam-ban olvashatsz rólam. 😉 ) Természetesen Paverpol technikával készítettem ezt a 30 x 30 cm-es aranyhalas képet. 😉

Vivien Holl - Paverpol - Aranyhalak

Szólj hozzá!