Tengeri kalandok a pápai Kanga Landban

Most Pápára, a Kanga Landba mentem alkotni egy táborba. Az alkotások témáját szerintem sejted a címből és a borítóképből, de ezért nézd, hogy milyen ügyesen alkottak a résztvevő gyerekek.

A július 10.-ei foglalkozás most számomra is új kihívás volt, hiszen ovisok (4-6 éves) és alsósok (7-10 éves) alkottak két csoportra bontva (és a 15 gyerekből 7 fiú volt). Ráadásul ez a tengeri téma is újdonság, most csináltuk először foglalkozáson.

Az első csoportban a kisebbek voltak, összesen nyolcan. Készült 1 medúzás, 1 csikóhalas, 1 polipos és 5 defines kép. Most a „készleten” lévő tubusos és tégelyes festékekből festettek a gyerekek, így egy kicsit más lett a színviláguk, mint a mintaképeké (azokat színkeveréssel készítettem). De nagyon ügyesen megoldották a festést, kevés helyen volt szükségük segítségre. Pedig az előre stencilezett rész sok helyen vékony volt, ami nagy odafigyelést és kézügyességet igényelt. Nézd meg, hogy milyen ügyesen alkottak az ovisok!

Itt pedig megnézheted mindegyikük alkotástá nagyobban. Ugye milyen ügyesek voltak? 😉

Miután a kicsik befejezték az alkotást, gyorsan összeszedtünk mindent, s előkészítettük az asztalokat az alsósoknak. A két kis csapat helyet cserélt, s most a nagyobbakon volt a sor. Megkérdeztem őket, hogy a tégelyes festékekből szeretnének-e alkotni, mint a kicsik, vagy szeretnék, ha színkeveréssel készülne a képük. Mindannyian a színkeverést választották, úgyhogy miután kicsit beszéltem nekik a színkeverés alapjairól, elkezdtünk festeni. A színek arányaiban segítettem, hiszen ez egy teljesen új téma volt nekik, de a kinyomott festékeket ők keverték már ki.

Nézd meg, hogy milyen ügyesen alkottak ők is!

Itt pedig megnézheted mindegyikük alkotástá nagyobban. Ugye milyen ügyesek voltak ők is? 😉 Ráadásul a színkeverés miatt szinte teljesen különböző lett az összes kép.

A végén az összes alkotást kiraktuk az asztalra, s így is készült egy fotó – ugye milyen jó színkavalkád lett a végén? 😉 Olyan sok kép készült, hogy alig tudtam őket lefényképezni. 😀

Nagyon ügyes volt mindenki, büszkék lehetnek az alkotásaikra. 😉 Örömmel láttam, hogy mennyire élvezték a gyerkőcök az alkotást.:)

A foglalkozásról és a Kanga Landban lévő táborból ezen a linken láthatsz további fotókat: Kana Land Pápa


Szeretnéd megnézni, hogy korábbi foglalkozások milyenek voltak? Akkor kattints erre a linkre: Élményfestés és Paverpol.

Vagy szeretnéd te magad kipróbálni a technikát és készíteni egy ilyen képet vagy hasonlót? Ezen az oldalon – Foglalkozások, vagy a Facebook oldalamon, az Eseményeknél mindig megtalálod az aktuális foglalkozásokat, amikor az élményfestést és a Paverpol technikát kombináljuk. 😉

Ha pedig tudod, hogy a baráti vagy ismerősi körödben többen kipróbálnátok ezt a technikát, s szeretnétek közösen kikapcsolódni, feltöltődni alkotással, akkor vedd fel velem a kapcsolatot a vivienholl@alkotasokszigete.hu email címen, s megpróbálunk megoldást találni rá – bátran javasolj helyszínt! 😉

Ha pedig messze laksz, de szeretnéd otthon, magad kipróbálni a technikát, akkor nézd meg az Alkotócsomagokat. Különböző méretű és témájú domborműves képeket tudsz készíteni így el otthon a videós tananyagok segítségével. 😉 Ha pedig festeni szerette nagyon otthon, akkor ajánlom a Festenivaló alapokat. 😉

Szólj hozzá!