Szerelemes cicusok a Passé Mozgás Stúdióban – Élményfestés Győrben

Ezen az élményfestős délelőttön ismét egy új, de nagyon cuki témában alkottunk – kicsi, szerelemes cicusokat festettünk táborozó gyerekekkel a győri Passé Mozgás Stúdióban. Nézd meg, hogy milyen szépen alkottak!

De előtte elárulok néhány infót az új helyszínről. 😉

A Passé Mozgás Stúdió tulajdonosa Hornyák Éva, egy éve nyitotta meg a győri belvárosban új stúdióját, ahol a gyerek és felnőtt baletten kívül, baba- mama foglalkozásokat, gerinctréninget, baba jógát is megtalálnak az érdeklődők.

Hagyományos Kezes-Lábas táboruk is már a stúdió falai közé szerveződtek idén nyártól. 2 turnusban várták a gyerekeket: balett alapokkal, meseterápiával, finom és nagymozgásos fejlesztő játékokkal, valamint kézműves alkotások készítésével.

És most lássuk is, hogy milyen szépen alkottak a lányok. 😉

A tábor vezetőjével 11 résztvevőt beszéltünk meg (6 és 10 év közöttiek), de szinte az utolsó pillanatban jött még egy kislány. Még szerencse, hogy több festenivaló, domborműves alapot készítettem. 😀

Mivel előző nap is foglalkozást tartottam, ezért csak reggel pakoltam gyorsan össze az előkészített hozzávalókat (így volt minden elmosott eszköznek ideje megszáradni), majd utaztunk Győrbe. Az asztalokra gyorsan kipakoltunk, s aztán mindenki leült a helyére. A sörpadnál kétoldalt 5-5 kislány ült le, két kis barátnő pedig a másik kis asztalnál ült le.

Égbolt készítése

Miután elmondtam nekik, hogy mire kell figyelni alkotás közben, elkezdtünk festeni. Először az égboltot festettük be kékre.

Szállongó pillangók

A következő lépés a pillangók megfestése volt. A mintaképen én csak 3 színnel festettem be őket (sárga, piros és bordó), de ide sokkal több színt hoztam és rájuk bíztam a választást. Sok helyen nagyon-nagyon színkavalkádos lett a pillangó csapat – így nagyon különlegesek lettek ezek a képek. Ráadásul a festést is ügyesen megoldották – nem csak azért voltak ügyesek, mert nagyon aprók voltak a pillangók, hanem azért is, mert minden lehetséges pillangószínből csak 1-1 tégelyt vittem (sok színből nagyon kevés kellett a pillangókhoz). Így közösen, a festéktégelyeket megosztogatva kellett festeniük, amit szépen megoldottak.

Szerelmes cicusok

A pillangók megfestése után áttértünk a kis cicusok megfestésére. Itt is több színből választhattak a lányok, így nagyon sok különböző cicapáros lett festve. A cicák farkánál nagyon figyelni kellett, hogy meglegyen a szív forma – a legkisebbeknek segítenem kellett benne egy kicsit, de a többségük ügyesen megoldotta. 😉

Lombos ágak

A cicusok megfestése után már nem sok minden marad hátra – vagyis csak az a faág, amin a cicusok ültek. Most is nagyon ügyesek és kreatívok voltak a lányok, így sok különböző lombos ág készült.

És a kész alkotások

Megmutatom kicsit nagyobban is, hogy milyen szépen alkottak a kislányok. Szerintem nagyon büszkék lehetnek az alkotásaikra, főleg mivel 6 és 10 év közöttiek, s bizony sok biztos kezet igénylő rész volt a festéseknél.

Itt pedig láthatod az összes képet együtt. 😉 Ugye milyen színpompás alkotások készültek? 😉

A foglalkozásról és a Passé Mozgás Stúdióban lévő táborból ezen a linken láthatsz további fotókat: Passé Mozgás Stúdió


Szeretnéd megnézni, hogy korábbi foglalkozások milyenek voltak? Akkor kattints erre a linkre: Élményfestés és Paverpol.

Vagy szeretnéd te magad kipróbálni a technikát és készíteni egy ilyen képet vagy hasonlót? Ezen az oldalon – Foglalkozások, vagy a Facebook oldalamon, az Eseményeknél mindig megtalálod az aktuális foglalkozásokat, amikor az élményfestést és a Paverpol technikát kombináljuk. 😉

Ha pedig tudod, hogy a baráti vagy ismerősi körödben többen kipróbálnátok ezt a technikát, s szeretnétek közösen kikapcsolódni, feltöltődni alkotással, akkor vedd fel velem a kapcsolatot a vivienholl@alkotasokszigete.hu email címen, s megpróbálunk megoldást találni rá – bátran javasolj helyszínt! 😉

Ha pedig messze laksz, de szeretnéd otthon, magad kipróbálni a technikát, akkor nézd meg az Alkotócsomagokat. Különböző méretű és témájú domborműves képeket tudsz készíteni így el otthon a videós tananyagok segítségével. 😉 Ha pedig festeni szerette nagyon otthon, akkor ajánlom a Festenivaló alapokat. 😉

Szólj hozzá!