Hűha, eltelt már fél év… és olyan gyorsan. A június is sokaknak változásokat hozott, hiszen sok járványos korlátozást végre visszavontak, s az óvodásoknak, iskolásoknak végre elérkezett a nyári szünet. Sajnos ebben a hónapban kevesebb alkotás lett beküldve, de máris mutatom, hogy kiknek sikerült alkotni ebben a hónapban is. 😉

Molnárné Erzsike

Az első képen látható karkötő mintáját egy kedves gyöngyfűzőtől kaptam. Csak annyi a története, hogy ki kellett próbálnom a mintát. Későbbiekben más színekkel is elkészítem.

A kétfajta fülbevalót egy megrendelőm kérte, a minta is az ő választása volt.

A hófehér karkötőt egy alap mintából gondoltam tovább, és egyéni ötletekkel alkottam meg. Bizonyára még egyszer nem tudnám ugyan ilyenre elkészíteni.

A negyedik képen látható fülbevalónál szintén megrendelő választotta mintát, színeket, én a kérése alapján dolgoztam.

Az utolsó képen a legújabb alkotásom van. 🙂

Molnárné Erzsike 2020. június

Molnárné Erzsike 2020. június

Molnárné Erzsike 2020. június

Molnárné Erzsike 2020. június

Molnárné Erzsike 2020. június

Wenneszné Wally Tünde

Ebben a hónapban ismét valami újat próbáltam ki. Eddig rendszerint fém kapcsokkal zártam a munkáimat, azonban felmerült a kérdés, hogy mi a helyzet azokkal, akik allergiásak a fémekre. Így végül kipróbáltam egy technikát, amivel kapocs nélkül is lezárható egy nyaklánc vagy karkötő. A képeken a végeredmény. A gyöngyhorgolás esetében nagyon jól alkalmazható ez a technika, mert a fonal valamennyit enged, így az ékszer könnyen fel- és levehető, de mégsem könnyű elhagyni.

Wenneszné Wally Tünde 2020. június

Wenneszné Wally Tünde 2020. június

Wenneszné Wally Tünde 2020. június

Hollenczerné Balogh Ilona

A kockafűzés kicsit átalakult. Most 2 db lyukas formát látsz és mellettük 4 db kisebbet. Kirakózzunk! 1-1 kisebb részt, helyezz a nagyobb fölé! Utána pedig nyomd a formába! Így olyan minták keletkeznek, mint az utolsó képen. Hamarosan mutatom majd az ezzel kapcsolatos további fejlesztő feladatokat az oldalamon.