Ez a május érdekes alakult… S nem csak azért mert nagyon sokat tanultam, s jó néhány új poszttípus is kikerült a Facebook oldalamra (s itt is lesz több új bejegyzés nemsokára), hanem azért is mert vannak új jelentkezőink a kihívásra! Úgyhogy most először ők mutatkoznak be az új alkotásukkal. 😉

Németh Márti

Németh Márta vagyok. Eredeti szakmám könyvelő. Eddig csak hobbi szinten foglalkoztam kézműveskedéssel. Idén, az 50. szülinapomra megajándékoztam magam az újrakezdés örömével, így első helyre került az egyedi kézműves alkotások készítésének öröme. Többféle technika mellett, leginkább Paverpol képeket készítek, szem előtt tartva az újrahasznosítás fontosságát. Remélem, hogy másoknak is annyi örömet tudok szerezni a képeimmel, mint amennyit nekem jelent az alkotásuk.

Az első képet 40×40 cm-es feszített vászonra készítettem. Asszonyok a címe. Különböző maradék textilekből, spárgából készült. a fejek gipszből vannak. Befejezésül, dinamikus színeket adtam a képnek akril festékkel.

A másik kép pedig a legutóbbi munkám. 30×30 cm-es farost alapra, maradék textilekből készült. A végeredmény 50×55 cm-es kép. Középen gipsz fej van. Tűzvirág lett a neve.

Németh Márti 2020. május

Németh Márti 2020. május

Oncz Illésné

Oncz Illésné Ilike vagyok, több téren kipróbáltam már a tehetségemet. Papírból kosárfonás, harisnyából virág készítés, gyöngyből ékszer készítés, és most a papírcsíkokból kép készítés. Nagy türelem és kitartás kell mindehhez, de imádom 🙂

Oncz Illésné 2020. május

Molnárné Erzsike

Molnár Ferencné Erzsike vagyok, a gyöngyfűzés szeretete magával ragadott már több, mint 20 éve. Nagyon szeretek készíteni gyöngyből, tárgyakat, karácsonyi díszeket, és persze ékszereket. Autodidakta módon tanultam meg több technikát, és így fejlődtem évről, évre. Több gyöngyös csoport tagja vagyok, a legyen mesés gyöngyéleted csoportban is nagyon jól érzem magam, kölcsönösen segítjük egymást a gyöngyfűzőkkel. Május hónapban több alkotásom is született, köztük ez az esküvői ékszer szett, amit a leendő menyemnek készítettem az augusztusban kötendő házasságukra a fiammal.

Mutatnék még azonos mintára készült fülbevalókat is. Nagyon megtetszett ez a minta, és így több szín összeállításban is elkészítettem.

Molnárné Erzsike 2020. május

Molnárné Erzsike 2020. május

Wenneszné Wally Tünde

Nyárra készülve ezúttal egy krém és piros árnyalatokkal játszó karkötőt mutatok meg. Eredetileg egy élénk és egy sötétebb árnyalatú lilát választottam hozzá. Sajnos ebben az esetben bebizonyosodott, hogy nem lehet mindig elsőre eltalálni a megfelelő színeket, néha szükség van némi variálásra. Az egyik képen látszik, hogy a felfűzésnél elveszik a két lila közti különbség. Meghorgolva is ez volt a helyzet, így újrafűztem. Második nekifutásra úgy érzem sokkal találóbb lett. 🙂

Wenneszné Wally Tünde 2020. május