Már mutattam egy karácsonyi “gömböt” nektek. Most mutatok egy újabb elkészítési ötletet 😉

Alapanyagokat megint ezen az oldalon találhatsz: Alapanyagok.

Lássuk mire lesz szükséged egy gömb készítéséhez:

  • Paverpol
  • Paverplast
  • 2 db karton söralátét (10,7 cm-esek)
  • mintás szalagok
  • különböző méretű fa csillagok
  • karácsonyi matricák
  • akril festékek (Pentart metál akril festékek – arany, bordó, zöld)

és még egy olló, ecsetek, illetve két műanyag tálka.Az egyikben víz lesz, mivel a Paverpol-os eszközöket, amiket nem használsz célszerű vízbe tenni – így nem fog rászáradni az anyag. A másikban pedig a Paverpol + Paverplast keveréket fogod elkészíteni.

Első lépés, hogy a szalagokat vágd le a körhöz igazítva. Célszerű előre berajzolni a helyét, hogy a gömb mindkét felén egyforma helyen legyenek majd a szalagok.  A szalagokat nyomd bele a Paverpol-ba (ne felejtsd el lehúzni a felesleges anyagot!). Rakd fel a söralátétekre a szalagokat!

Ezután a Paverpol-ból és a Paverplast-ból kell készítened egy keveréket. Először a Paverplast-ot rakd a műanyag pohárba (2-3 kiskanál), majd szükség szerint add hozzá a Paverpol-t. Most egy kicsit sűrűbb anyagot kell kikeverned – úgyhogy több Paverplast-ot tegyél bele. Ismét figyelj arra, hogy ne keverj túl sok anyagot, mert amit nem tudsz felhasználni, az bele fog száradni a dobozba.

Ezt a keveréket rakd fel a sörkartonra a képen látható módon egy ecset segítségével (utána rakd az ecsetet a vizes edénybe!).

Mindegyik lapra tegyél 4-4 fa csillagot – nyomd kicsit bele a masszába. Előtte paverpol-lal kend be a csillagok hátulját, hogy még jobban beleragadjanak.

Miután a massza megszáradt (hajszárítóval fel tudod gyorsítani a száradást), fesd be bordóra teljesen a “gömböket”.

Miután megszáradt a bordó festékréteg egy ecsettel vagy szivacs darabbal fesd be a csillagokat és a szalagokat aranyra (itt most szivacsdarabot használtam).

Ezután tedd fel a matricákat. Mivel a matrica is arany színű, így akár készen is vagy a mintával, de akár ki is festheted egy vékony ecsettel a matricát.

Ezután ragaszd össze a két “gömböt” és tegyél bele egy szalagot akasztónak a képen látható módon! Miután megszáradt és összeragadt jól a két gömb, oldalt fesd át újra, ha szükséges.

És készen is van egy újabb karácsonyfa “gömböd”! 😉 Akár karácsonyfára is akaszthatod őket, vagy az ablakba díszként. 😉

Piros és arany, arany és piros… Melyik tetszik jobban? 😉

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm! 😉

Nap és hold