Gondolkodjunk kicsit nagyobban…

Most egy kicsit „rendhagyó” bejegyzés következik 🙂 Ezek az alkotások nem részei az „52 hét – 52 alkotás” kihívásnak, azonban mégis nagy kihívás volt az elkészítésük. Részletek a tovább (vagyis most még „Read more”) után 🙂

Ezt a két képet még a nyáron elkezdtem fűzni. A technika neve peyote és japán Delica gyöngyöket használtam. Korábban már mutattam ilyen technikával alkotásokat, melyeket pl. itt láthatsz:

Peyote

Bagoly

Baglyok és sárkány

Most viszont nagyobba gondolkodtam. Végül kb. 14 x 14 cm-es képeket fűztem. vagyis először csak egyet, s az eredmény annyira megtetszett, hogy még egyet később. Egy kép elkészítése több mint 25 óra volt. Íme az első kép:

Peyote kétoldalú kép - A Nap és a Hold - munka közben

Persze a képeket be is szerettem volna kereteztetni. Igen ám, de úgy, hogy mindkét oldala látszódjon! A képkeretezőket ki is akasztottam az ötletemmel 😀 Valamelyik nem is igazán értette, hogy mit akarok. Végül az egyikük azt mondta, hogy keressek fel egy asztalost. Nos, az sem volt egy könnyű menet, de végül találtam egyet, aki elkészítette a kereteket. Íme a végeredmények:

És ez a második kép bekeretezve:

A kész alkotásokat otthon este mutattam meg, s lámpát kellett kapcsolni. Érdekes dolgot vettünk észre. Te kit tudod találni, hogy mit? Kíváncsian várom a válaszokat, akár itt, akár a facebook oldalamon 😉

Szólj hozzá!