Milyen anyagokra lehet alkotni a Paverpol-lal?

Ha alkotni szeretnénk, akkor az első eldöntendő kérdések között van, hogy milyen anyagra alkossunk, mi legyen az alkotásunk alapja. Ebben a blogbejegyzésben most erre szeretnék választ adni, ha Paverpol technikával szeretnél alkotni.

Erre a kérdésre röviden már válaszoltam a Paverpol kisokosban, vagyis hogy szinte bármilyen anyag lehet az alkotásod alapja, kivéve egyes műanyagokat. (Elárulom, hogy műanyagok, pl. tejfölös dobozokra is lehet alkotni vele, csak annyi szükséges hozzá, hogy a műanyag és a Paverpol-os textil között legyen valami másmilyen anyag, például takarószalaggal beragasszuk körbe a műanyag dobozt, s utána lehet rá is alkotni.

De akkor mire lehet alkotni külön „előkészítés” nélkül?

Lássunk néhány ilyen alapanyagot!

A két leggyakoribb ilyen alapanyag, ha nem szobrot készítünk, a különböző méretű feszített vásznak és a falapok. Illetve bármi ami fából készült, mint például a fa dobozok vagy fa képkeretek.

Alapanyagok alkotáshoz - vásznak

Alapanyagok alkotáshoz - falapok és doboz

Aztán lehet még különféle üvegekre is alkotni vele, pl. befőttes üveg, de lehet akár borosüveg is. Ez utóbbira néha nem közvetlenül az üvegre alkotunk, vagyis igen, de az üveg és a Paverpol-os textil között van egy olyan anyag, amire a Paverpol nem ragad, így levehető lesz az általunk készített üvegdísz.

Alapanyagok alkotáshoz - üvegek

És még mire lehet? Lehet még az alapod drótváz, tükör, cserép, hungarocell, stb. Szinte csak a fantáziád szab határt. 😉

 

Ha pedig van még kérdésed, ami a Paverpol technikával kapcsolatos, kérdezd meg a vivienholl.com Facebook oldalon és hamarosan válaszolok rá. 😉

 

További blogbejegyzések a Paverpol technikáról:

“Milyen anyagokra lehet alkotni a Paverpol-lal?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Vivien!

  Én kérdezni szeretném, hogy a Mixed Media-hoz használható e? Bár én az olvasottak által úgy vélem igen, de talán jobb ha konkrét választ kapok.

  Üdvözlettel
  Judit

  Válasz
  • Kedves Judit!

   Igen, használható hozzá, ékszerköveket, papírokat, stb. nagyon jól ragaszt. A Paverpol-lal szinte mindent lehet ragasztani, kivéve a műanyagokat. A tégelyekből (500, 1000 g) ecsettel tudod felvinni a ragasztót, de van tubusos (250 ml) verzió is. Ha bármi kérdésed lenne még ezzel vagy a vásárlással kapcsolatban, bátran írj rám az email címemre: info@vivienholl.com.

   Üdv:
   Vivien Holl

   Válasz
  • Kedves Judit!
   Ha az ülő kislány vázát készítetted el azokból az alapanyagokból, amiket írtál, és azt szeretnéd felöltöztetni, akkor a válaszom igen. 😉 Szinte bármire ragad a Paverpol, kivéve a műanyagokat. Én nagyon régen készítettem vele néhány szobrot, a baloldali és a középsőnél az átlátszó Paverpol-ba zöld színezőport kevertem és ezután mártottam bele a textileket, míg a jobb oldali hölgy ruhája akril festékkel festett.

   Válasz

Szólj hozzá!