40/52 – Paverpol

Most meg szeretném mutatni az “52 hét – 52 alkotás” kihívás 40. alkotását 2016-ban. A mostani alkotásokat egy új technikával csináltam.

Mit is jelent ez? Hallottál már a Paverpol technikáról? Röviden textilszobrászat, hosszan ezen az oldalon olvashatsz róla.

Egy ismerősöm alkot ezzel a technikával. Láttam az alkotásait és tetszettek. Utánajártam, hogy mi is ez pontosan, megtaláltam a facebook oldalukat, majd a magyar oldalukat, és láttam, hogy van egy oktatói kurzusuk. A sikeres vizsgám után írtam a magyar vezetőnek, Katonáné Tóth Juditnak egy levelet. Azt írta vissza, hogy szeptember 28-29-én tart egy ilyen kurzust. „Gyors” döntés – igent mondtam (és a szüleim előre odaadták a névnapi, karácsonyi és szülinapi ajándékomat 😉 )

A kurzus elején kicsit bátortalan voltam – új technika, s sok utazás -, de hamar élvezni kezdtem az alkotást. Judit nagyon jó tanár volt. A tanfolyam óta nagyon sok ötletem van, alig várom, hogy megvalósítsam őket. De most a kész alkotásaimat fogom megmutatni. Sajnos fázisfotókat nem igazán készítettem közben, de Judit igen, itt láthatod őket 🙂 És most mutatom a kész alkotásaim 😉

Ez volt az első alkotásom:

Paverpol képzés - kép

Egy újabb kép:

Paverpol képzés - kép

Aztán két „térbeli” alkotást készítettem – egy üveget és egy szobrot. A második napon festettem be őket.

Paverpol képzés - üveg

Paverpol képzés - hölgy

Őket pedig a második napon készítettem. A két hölgyet otthon festettem be:

Paverpol képzés - kép

Paverpol képzés - hölgy

Paverpol képzés - hölgy

Íme a három hölgy egyszerre:

Paverpol képzés - hölgyek

Köszönöm Judit, hogy megtanítottad nekem ezt a technikát! Imádtam őket készíteni! 😉

Szólj hozzá!