12 hónap – 12 alkotás: 2020. januári alkotások

Az idei kihívásra kevesebben jelentkeztek, azonban csodás és érdekes alkotásokat hoztak a jelentkezők már az első hónapra is. Valaki már évek óta csinálja a kihívást, de van új jelentkezőnk is. Lássuk először a bemutatkozásukat, majd az alkotásaikat.

Wenneszné Wally Tünde

2 kisfiú édesanyja és mellette a WWDesign nevű oldal létrehozója vagyok. Az eddig elkészült munkáim ott tekinthetők meg. Főként gyöngyhorgolással foglalatoskodom, de belekóstoltam már a gyöngyhímzésbe is. Mindig közel állt hozzám a kézműveskedés, amit már gyerekként elkezdtem szakkör formájában. Az ott eltöltött 13 év alatt több technikába is sikerült belekóstolnom (nemezelés, bőrözés, gyöngyszövés, hímzés). Alapvetően a horgolás volt az első nagy szerelem, amit még nagymamámtól tanultam el. Ez az ág azóta is megmaradt, csak kiegészült a gyöngyökkel. A kedvenc részem, mikor már kezd kirajzolódni a karperec vagy nyaklánc mintája. Ezen felül készítek medálokat, terítőket és januárra úgy gondoltam becsempészek valami újat is. 😉

Édesanyaként próbálok egyre jobban odafigyelni a környezetemre. A kisebbik fiúval épp ezért mosható pelenkát használunk. Decemberben született meg a gondolat a fejemben, mi lenne, ha én is megpróbálkoznék egy gyapjú pelenka elkészítésével, elvégre horgolni tudok. Sosem készítettem még ezelőtt ruhákat, inkább terítőket, így nem volt túl sok tapasztalatom. Sokszor kezdtem újra, bontottam, horgoltam felváltva, de végül csak sikerült befejeznem.
A pelenka kb 80-as ruhaméretnek felel meg és 100% merinói gyapjúból készült. Az anyag különlegessége, hogy lanolinos áztatás után vízhatlanná válik, így külső pelenkának tökéletes. Alája általában valamilyen belső pelenka kerül, ami felszívja a nedvességet.

Következő hónapban már ékszerrel készülök majd. 🙂

Wenneszné Wally Tünde 2020. január

Wenneszné Wally Tünde 2020. január

Wenneszné Wally Tünde 2020. január

Wenneszné Wally Tünde 2020. január

JG Soutache

Üdvözöllek benneteket! A nevem Jász Gabriella, vagy JG Soutache. A hobbym, s a családomon kívül, a mindenem a sujtásékszerek készítése, s mellette a gyöngyözés. Saját magamat képzem, nyitott szemmel járok, hogy az inspirációt, az új tudást magamba tudjam szippantani, mint a friss levegőt. Szó szerint lélegzem, mert nekem ezt jelenti alkotni.

Jász Gabriella 2020. január

Jász Gabriella 2020. január

Hollenczerné Balogh Ilona

Hollenczerné Balogh Ilona vagyok a Bigyi-Bogyó blog írója. A blogomon gyöngyfűzési leírásokkal segítek kezdő gyöngyfűzőknek. A gyöngyfűzés mellett mesét írok a gyöngycsibékről és a többi gyöngyállatkákról. Gyakran tartok interaktív mesekönyv bemutatókat is, melyek egyre népszerűbbek az ovisok és az iskolások között.
Az elmúlt évben gyakran kockát mutattam be a hónap alkotásaként, és idén kockával is kezdek. Íme a két kocka, amely ugyanaz, de mégis más. 😉

Hollenczerné Balogh Ilona 2020. január

Hainer Katalin

Hainer Katalin vagyok, Budapesten élek. 2018-ban és 2019-ben is bemutattam az alkotásaimat és szeretném idén is folytatni. Évek folyamán több technikával megismerkedtem és azokat is folyamatosan bemutatom.

A gyöngyfűzéssel egy ismerősöm karkötője láttán kezdtem el foglalkozni már 4 éve. Eleinte tanfolyamra jártam, ahol az alapokat és a technikákat megtanultam. Mostanában az interneten keresem a mintákat. Mellette ismerkedem a papírfonással és a Candy Wrapper technikával is. Régebben szalvéta technikával készítettem képeket, néha még ma is csinálok, és gipszből hűtőmágneseket és alkalmakra pl. karácsonyfa lógókat. A szalvétatechnikát a papírfonásnál is tudom alkalmazni.

A közelgő Valentin nap miatt aktuális ez a medál.

Hainer Katalin 2020. január

Ádám Anita

Ádám Anita vagyok, kicsit több, mint 7 éve készítek drótékszereket. Mivel nem tudtam eljutni tanfolyamra mindent itthon tanultam az internetről, vagy magamtól jöttem rá. Még nem érzem magam profinak, sok a tanulni valóm, de minden pillanatát élvezem, és az elkészített ékszerek rengetek sikerélményt nyújtanak.

Ebben a hónapban, ez a labradorit medál készült, a középső lányom ovis báljára. Remélem tetszik majd a nyertesnek. 🙂

Ádám Anita 2020. január

Januárban több képet is készítettem, mert hamarosan, vagyis február 10-től Győrben lesz egy közös kiállításom. Ezek közül mutatom meg a három új képemet – az Álom vagy valóság?, az Anemone nemorosa és Egy kosár tavasz című képeimet. Február 10-től március 3-ig, pedig élőben is megtekintethetitek őket a győri József Attila Művelődési Központban. 😉

Vivien Holl - Paverpol- Álom vagy valóság?

Vivien Holl - Paverpol - tavaszi képek

Szólj hozzá!